S Andělem na silvestra a na DVD

Praha – I když do silvestra zbývá téměř měsíc a půl, moderátor Pavel Anděl už teď ví, že jako posledních deset let i letos bude ponocovat na programu ČT2. Silvestr s Andělem a jeho hosty se stal v České televizi už dobrou tradicí. Před desátými narozeninami pořadu vzniklo DVD, na němž si diváci mohou připomenout sto minut těch nejlepších vtipů, gagů a hudebních vystoupení ze silvestrovských vysílání.

„V roce 1999 se nikomu moc nechtělo dělat v podstatě 24hodinový silvestr. My jsem se do toho ale pustili a už nám druhý program poslední den v roce tak nějak zůstal. Jen se původních patnáct hodin vysílání zkrátilo časem přibližně na polovinu,“ říká o vzniku pořadu Pavel Anděl.

Rád prý vzpomíná například na kapelu Wohnout, která si s sebou přivezla různé loutky, nebo Mandelbrotovy kostičky anebo Buty. „Oni mají zvláštní jazyk,“ prozrazuje na Buty Anděl, „na který se musí člověk napojit, jinak zůstane úplně mimo.“

Buty nechybí ani na silvestrovském DVD. Vedle hudebních vystoupení na něm diváci najdou ale také různé specialitky, například novoroční přání Mišíkovy rodiny otci Vladimírovi, test znalosti češtiny s Atilou Bérešem a slovenštiny s Michalem Malátným nebo Alles Gute ve slovenském provedení. A také Mardošu ze skupiny Tata bojs, který Anděla prý mimořádně pobavil. „Jako reportér v čističce odpadních vod se šéfa směny ptal, jestli když jde na záchod, nemá pocit, že si přidělává práci,“ směje se moderátor ještě dnes.

A co letos? Komunikadze

Letos chystá tým Noci s Andělem silvestr s názvem Komunikadze, s podtitulem Poslední analogová e-stráda. Budou se prý vysílat kouřové signály a mávat praporky. Do nového roku diváci vstoupí třeba s kapelou Sto zvířat.

  • Ze silvestrovské Noci s Andělem autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/522/52102.jpg
  • Noc s Andělem autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/522/52124.jpg