Donald Sutherland – nejoblíbenější padouch amerických teenagerů

Los Angeles - Je mu skoro osmdesát, a přesto dokázal oslovit o tři generace mladší publikum. Kanadský herec Donald Sutherland získal za svůj výkon v pokračování snímku Hunger Games titul nejlepšího filmového padoucha; v rámci cen Teen Chois Awards mu ho udělilo publikum amerických teenagerů.

Ceny Teen Choice Award pod patronací stanice Fox se rozdávají od roku 1999 v desítkách kategorií za nejlepší filmové, hudební, televizní a sportovní výkony. O vítězích rozhodují lidé ve věku 13 až 19 let v hlasování na internetu. Letošní ceremoniál se konal v neděli večer v Shrine Auditorium v Los Angeles.

Devětasedmdesátiletý Sutherland, který se na stříbrných plátnech pohybuje už od začátku šedesátých let, si cenu pro nejlepšího filmového padoucha odnesl za roli manipulátorského prezidenta Snowa z filmu Hunger Games: Vražedná pomsta. Postapokalyptický snímek ze stále silnější kategorie young adult přitom mezi americkými teenageři bodoval i jako nejlepší film v olbasti sci-fi a fantasy a ocenění si odnesli také oba herci hlavních rolí - Jennifer Lawrence a Josh Hutcherson.

Hvězdy přály Shailene Woodleyové

Výrazný úspěch na ceromonii, kde se místo lesklé sošky přebírá surfařské prkno, zaznamenala 22letá herečka Shailene Woodleyová. Tu mladí lidé ocenili jako hlavní představitelku romantického snímku Hvězdy nám nepřály a vítězství jí přinesl i výkon v akčním sci-fi filmu Divergence. Cenu oba filmy vynesly i jejím hereckým partnerům - Theovi Jamesovi a Anselu Elgortovi.

Z televizní produkce mladé lidi zaujaly zejména seriály Prolhané krásky a Upíří deníky, ceny si ale odnesli i Simpsonovi, Teorie velkého třesku či reality show The Voice (Hlas). V hudební kategorii měla největší úspěch skupina One Direction, která vyhrála hned v několika kategoriích - mimo jiné ji teenageři ocenili za nejlepší milostnou píseň či za nejlepší turné. Mezi sportovci nejvíce zaujali tenistka Serena Williamsová a basketbalista LeBron James.

Vydáno pod