Seagal v Hradci nakonec zahrál – na střeše autobusu

Hradec Králové – Druhým dnem pokračuje na letišti v Hradci Králové festival Rock for People. Pořadatelé čekají, že na něj letos dorazí asi třicet tisíc lidí. Jeden z vrcholů si ale fanoušci užili už včera, respektive dnes v noci – když se svou čtyřčlennou skupinou zahrál herec Steven Seagal.

Seagal v Hradci nakonec zahrál – na střeše autobusu (zdroj: ČT24)

Seagal měl původně vystoupit ve čtvrtek večer na jedné z hlavních scén, kvůli dopravním problémům ve Francii však začátek koncertu nestihl. Nakonec zahrál od půl jedné ráno na scéně Red Bull Tour Bus umístěné na střeše autobusu.

Na ploše před autobusem se sešlo několik stovek lidí. Mnozí návštěvníci se přišli pouze podívat na slavného herce a vyfotit si ho na mobil, nakonec zůstala z původního počtu přibližně třetina posluchačů, kteří v závěru potleskem ocenili Seagalovu bluesovou produkci. Seagal hrál o dvacet minut déle a ještě ve tři ráno rozdával autogramy. „Předvedli jsme show a myslím, že jsme udělali lidem radost,“ řekl Seagal.

Dvaašedesátiletý Seagal na kytaru hraje od dvanácti let a jeho písničky se objevily v několika jeho filmech, například v akčním trháku Země krvavého slunce. Zahrály si s ním i takové bluesové osobnosti jako John Lee Hooker a B. B. King. Na nahrávce Mojo Priest hostovali uznávaní muzikanti Bo Diddley a Louisiana Red.

Organizátoři festivalu čekají největší nával lidí v sobotu - svoje comebacková turné tady totiž zakončí česká Lucie.