I Left My Heart In Prague. Tony Bennett vystoupí v Česku

Praha - Tonymu Bennettovi se klaněl už Frank Sinatra. Obdivuje ho akademie udělující ceny Grammy - dala mu jich celkem sedmnáct. Své nejznámější písně tento velikán světového swingu v Praze zazpívá 20. září.

Tony Bennett bude koncertovat v Praze (zdroj: ČT24)

V hlavním městě Česka zatím vystupoval jedinkrát. V roce 1997 do metropole přijel s triem Ralpha Sharona, tedy se stejnou sestavou, v níž vznikla jeho slavná nahrávka MTV Unplugged. 

První Bennettovo oficiální vystoupení v nočním klubu se datuje k roku 1946, kdy vystupoval v podniku Shangri-la. Od té doby je nepřetržitě přední americkou pěveckou hvězdou. Má sedmnáct Grammy včetně té za celoživotní přínos. Frank Sinatra ho označil za nejlepšího zpěváka showbyznysu. A přestože v létě oslaví osmaosmdesáté narozeniny, stále vydává vynikající alba.

Na tom posledním s názvem Body and Soul se popasoval s pěveckými hvězdami o několik generací mladšími, například s Amy Winehousovou či Lady Gaga. Deska duetů z roku 2011 ovládla americké prodejní žebříčky. Bennett se v pětaosmdesáti letech stal nejstarším žijícím umělcem, který ve Spojených státech v žebříčku neprodávanějších alb obsadil první místo. 

Na pražském vystoupení určitě připomene některé ze svých hitů - I Left My Heart In San Francisco, I Wanna Be Around nebo The Good Live. Své české fanoušky potěší 20. září v Kongresovém centru. Vstupenky jsou už v prodeji.