Peklo s princeznou bude prožívat i Jiří Mádl

Praha - Režisér, producent a scenárista Miloslav Šmídmajer točí novou filmovou pohádku Peklo s princeznou. Autorem scénáře je Miroslav Bubrle ve spolupráci s Marií Poledňákovou. Hlavní role hrají Jíří Mádl a Tereza Voříšková. Pohádka bude mít premiéru v lednu příštího roku.

Pohádková komedie vypráví o Anetě, dceři dobráckého krále Leopolda, která se odmítá provdat za nešikovného prince Jeronýma ze sousední země. Jeho otec, král Bedřich, ale na sňatku trvá, Leopold proto veřejně rozhlásí, že se o princeznu uchází sám Lucifer a doufá, že to Jeronýma od svatby odradí. V tu chvíli se ale děj příběhu začíná zamotávat. „Pohádka by měla být především veselá. My tvrdíme, že to není pohádka, ale pohádková komedie a asi nejblíže svým charakterem má k Šíleně smutné princezně,“ vysvětlil režisér.

Pro natáčení využili filmaři kroměřížský zámek, který vybrali především díky zachovalým interiérům někdejšího sídla olomouckých arcibiskupů. Natáčelo se ale i v jeho okolí nebo v obou světoznámých kroměřížských zahradách. „Když vejdete a vidíte ty nádherné interiéry, nemusíte moc měnit, jsou nádherné samy o sobě, navíc i dispozičně nám vyhovovaly. Zámek má velkou louku i jezírko pro vodníka, což pro nás znamenalo, že můžeme natočit více věcí najednou a nemusíme se stěhovat třeba mezi dvěma zámky,“ popsal režisér. Filmaři ještě navštíví zámek Frýdlant, Adršpašské skály, Hřensko, Dolský mlýn a jeskyně.

V hlavních rolích pohádky Peklo s princeznou se představí Petr Nárožný a Václav Postránecký v rolích králů, prince a princeznu ztvární Jiří Mádl a Tereza Voříšková. „Obsazení Jiřího Mádla i Terezy Voříškové pro mě bylo jasné od začátku, na princeznu jsem sice uspořádal casting, ale Tereza vyhovovala nejvíce i tím, že se s Jirkou léta znají,“ podotkl Šmídmajer. Ve filmu se také objeví například Zlata Adamovská nebo Jan Skopeček.

Miroslav Šmídmajer je znám jako režisér dokumentů, jeho debutem byl úspěšný celovečerní dokument Drž se toho snu o Miloši Formanovi. Věnuje se také produkování filmů jako například Jak básníci neztrácejí naději nebo Jak se krotí krokodýli.