Když do bordelu, tak jedině z lásky

Divadelní Bordel L'Amour nabízí lásku (zdroj: ČT24)

Depresivní děti touží po penězích, tvrdí název pražského „uměleckého gangu“, ale to není důvod, proč si otevřel hodinový hotel. Jako svou novou inscenaci totiž vytvořil nevěstinec, kde ovšem místo sexu nabízí čistou lásku. Její podobu si může zvolit každý návštěvník podle svého přání a poté si ji „vybrat“ u některého z performerů. Bordel L'Amour má do konce týdne otevřeno v pražské Venuši ve Švehlovce.

Inscenace vznikla ve spolupráci s divadelním spolkem Taupunkt z německé Saské Kamenice. Právě tam, ve čtvrti skutečných nevěstinců, měla premiéru. Ještě než se divadelníci do projektu pustili, zkoumali, co lidem chybí a po čem touží. Průzkum ukázal, že nejvíce postrádají právě lásku – většina po ní touží, ale zároveň ji mnozí obtížně hledají. 

Bordel L'Amour se jim dostane lásky vrchovatě. Představení je určeno pouze pro čtrnáct diváků, kteří mají na výběr ze sedmi pokojů – každý z nich ukrývá jinou formu potěšení, jež za dveřmi poskytují performeři. „Snažíme se je vtáhnout do atmosféry a společně s nimi těch pět minut emoce naplno prožít,“ slibuje „klientům“ jedna z hereček Heda Čechová-Bayer.

Návštěvník si sám může vybrat, jestli vstoupí do místnosti s názvem Nejtěsnější objetí, Forever You, Láska až za hrob nebo třeba Láska prochází žaludkem. „Nemusí si nutně vybrat to, co by chtěli zažít, ale i třeba to, co by si chtěli vyzkoušet. Tady v bordelu je to relativně bezpečné. Zážitek za pár minut odezní a můžou se vrátit ke svým životům, aniž by se báli, že jim zrovna tenhle druh lásky zničí celý život,“ radí režisér Jakub Čermák. 

Láska nad vším vítězí ve Venuši ve Švehlovce jen do 6. května. Všechna představení jsou sice už vyprodaná, nicméně Depresivní děti se chystají vydat s Bordelem L'Amour i na divadelní festivaly.