Rozhlasové „minutky“ s komiksovou přílohou

Praha/Brno - Žádná výpravná dramata o pěti dějstvích. Na Minutové hry Českého rozhlasu stačí posluchačům stopky. Nově krátké rozhlasové hry inspirovaly dvanáct výtvarníků a kreslířů, kteří podle nich vytvořili dvanáct komiksových příběhů.

Minutové hry mají i komiksovou podobu (zdroj: ČT24)

Český rozhlas zahájil projekt Minutové hry před rokem. Natočeno je jich na 250 a pořád vznikají další. Krátká rozhlasová díla obvykle v délce od jedné do dvou minut aktuálně vysílá stanice Vltava a Dvojka a dostupná jsou také on-line na webu

Nové zpracování minutových her vzniklo ve spolupráci s projektem Komixxx.cz. Výsledkem je klasické komiksové pojetí, ale i volný přístup přesahující do grafického designu, malířství, kresby, konceptuálního umění nebo typografie. Do projektu se zapojili Jiří Grus, Lela Geislerová, Vendula Chalánková, Adéla Knajzlová nebo dvojice David Böhm a Jiří Franta.

„Minutové“ komiksy představují výstavy v brněnské kavárně Trojka a také v pražském café V lese. Některé z her by příští rok kromě výtvarné měli získat i divadelní podobu.