Bubeník kapely Chinaski zemřel při dopravní nehodě

Rychnov nad Kněžnou - Bubeník kapely Chinaski Pavel Grohman zemřel dnes po poledni, když se jeho motorka srazila s osobním automobilem. Nehoda se stala na hlavní silnici I/11 u Vamberku na Rychnovsku a její příčiny nejsou dosud známé.

Podle mluvčí rychnovské policie osmatřicetiletý řidič motocyklu, který jel ve směru od Vamberku, s největší pravděpodobností předjížděl ve chvíli, kdy před ním jedoucí vůz odbočoval vlevo. „Při srážce utrpěl motocyklista vážná zranění, kterým při leteckém transportu do nemocnice podlehl,“ uvedla mluvčí.

Pavel Grohman by zakládajícím členem kapely Chinaski

Grohman začal spolupracovat s budoucím leaderem Chinaski Michalem Malátným už na základní škole. Na začátku osmdesátých let založili skupinu Starý Hadry. Ta se později přejmenovala na Chinaski, podle jména postavy z knih Charlese Bukowského.

Kapela se stala populární po vydání druhého alba z roku 1997 Dlouhej Kouř. Od té doby se singly Chinaski mnohokrát dostaly na přední příčky hitparád. Dalším projektem Pavla Grohmana byla skupina Zirkus, ve které bubnoval na počátku devadesátých let a vydal s ní jedno album.