Budiž světlo. Lake Malawi vydali desku

Rozhovor s Albertem Černým o novém albu (zdroj: ČT24)

Surrounded By Light – tedy obklopena světlem – se cítí kapela Lake Malawi. Stejnojmenné album je dlouhohrajícím debutem této skupiny, kterou před čtyřmi roky založil zpěvák a kytarista Albert Černý.

„Jsou to moje životní příběhy, které sdílím s lidmi v kapele i v osobním životě, je hodně autobiografické,“ říká o novince Černý, který si příznivce získal už jako frontman předchozího hudebního uskupení Charlie Straight. 

V celé tvorbě ho ovlivňuje cestování. S Lake Malawi natočil skladbu o Praze, o džungli nebo čínských stromech. Na nové album aktuálně poutá klip Paris, videoklip k titulní Surrounded by Light zase natáčela čtveřice na Kubě.

„Dělali jsme si v kapele legraci, že je to už jako Cestománie,“ podotýká Černý. „Skladby nejsou přímo inspirované konkrétním místem, spíše mojí určitou představou. Vždycky si představím jiný svět a jaké by to v něm mohlo být.“

Soundtrack života

Do světa novinky Surronded By Light bere posluchače na právě probíhajícím turné, jehož součástí jsou i dva křty desky: 5. prosince v Brně a o den později v Praze. Koncerty a fanoušci jsou podle Alberta Černého pro úspěch kapely důležité. „A také to, když si vaše písničky někdo zpívá,“ dodává. „My hudebníci máme vždycky radost, když někdo vezme naše skladby za své a udělá z nich takový soundtrack svého života.“