Křehký Mikulov nabízí design napříč Evropou

Mikulov – Mikulovský zámek obsadí soudobý design. Již potřetí se tam totiž koná třetí ročník festivalu Křehký Mikulov, který potrvá do neděle. Lidé tam uvidí předměty ze sbírek devíti vystavovatelů - galerií či designérských studií z Česka i Evropy.

Na festivalu si návštěvníci mohou prohlédnout nejroztodivnější designové objekty jako třeba unikátní vázy, mísy, ale také nábytek a různé spotřební předměty z malých sběratelských sérií. Mezi vystavujícími příchozí najdou třeba Art Design Project z Bratislavy, Daphna Laurens z Eindhovenu, Dox by Qubus z Prahy či domácí Pirsc Porcelain. 

Ústředním tématem akce je zážitek. „Prostředí mikulovského zámku je pro tuto výstavu mimořádné. Je živou mapou vývoje užitého umění a architektury,“ uvedla mluvčí Larisa Blichová. Slíbený zážitek si návštěvníci odnesou nejen z vystavovaných exponátů, ale také z doprovodného programu a slibovaného gastronomického zajištění. 

„Poprvé zde letos přivítáme divadlo, zhlédneme západ slunce spojený s ochutnávkou vín, východ měsíce a projekci nevšedního filmu Až vyjde měsíc v zámeckých zahradách od Wese Andersona,“ doplnila Blichová.