Vyprávěj se chýlí ke konci - tvůrci a protagonisté vzpomínají na natáčení

Praha - Natáčení úspěšného seriálu České televize Vyprávěj končí. Příští týden padne poslední klapka, závěrečný díl diváci zhlédnou 14. června. Fanoušci seriálu ale nemusí být smutní, jeho tvůrci už připravují další, podobný seriál První republika. Rozloučení s Vyprávěj se věnovalo i speciální víkendové Studio 6, které navštívili jak protagonisté seriálu, tak jeho tvůrci. Zazpívala i Kapela Hrůzy, jejíž nezaměnitelná písnička seriál uvádí.

„Začátek byl opravdu úžasný, protože se půl roku točilo, půl roku bylo volno. Teď v poslední době jsme se dostali do divokého staccata, takže až s natáčením skončíme, tak si všichni, myslím, vydechneme. Ale nostalgie určitě poté nastoupí,“ očekává Veronika Freimanová, která se prý za pět let natáčení do postavy vsákla a ona do ní.

Rozhovor s Veronikou Freimanovou (zdroj: ČT24)

Nina Divíšková patří k postavám seriálu, s kterými se diváci na obrazovce už nesetkávají. „Babi Běta nemohla být Kostěj nesmrtelný, všechno má svůj začátek a konec,“ poznamanela aherečka, které prý z natáčení nejvíce chybí její kolegové herci i štáb.

Rozhovor s Ninou Divíškovou (zdroj: ČT24)

S kým se ale určitě ještě setkáte, je Iveta, v mládí ambiciózní loktařka je majitelkou úspěšné cestovní kanceláře. Její představitelka Jana Bernášková přišla do studia se svým manželem, scenáristou Rudolfem Merknerem, s nímž se seznámila právě při Vyprávěj. „O Ivetě se upřímně řečeno doma zas tolik nebavíme. Jsem často ta poslední, kdo se o ní něco dozví,“ přiznala.

Rozhovor s Janou Bernáškovou a Rudolfem Merknerem (zdroj: ČT24)

„Mám největší radost ne z mého hrdinství, ale z toho, že mě moje žena nepodvádí,“ pochvaluje si Jaromír Nosek alias Tonda Sova, že jeho manželství patří v seriálu k nejpevnějším. Hostem ve studiu byla i jeho žena Zuzka, tedy Hana Vagnerová.

Rozhovor s Hanou Vagnerovou a Jaromírem Noskem (zdroj: ČT24)

Na Vyprávěj zavzpomínal i další manželský pár - Roman Vojtek (Karel Dvořák) a Andrea Kerestešová (Eva). „Prošli jsme s Andrejkou klasickým formátem manželství. Ze začátku jsem na ni koukal jak na svatý obrázek, ona na mě možná taky. A teď když občas udělám nějaký fór, tak ona má oči v sloup a říká: ježišmarjá, zase. Ale v podstatě se máme moc rádi,“ říká Vojtek.

Rozhovor s Dvořákovými a Francovými (zdroj: ČT24)

„Hezké natáčení, hezký příběh, dobří lidé. Takovou práci by si přál každý, jaká byla na Vyprávěj,“ shrnul pětiletou zkušenost režisér Biser A. Architev. A jak na seril vzpomínají další tvůrci? Poslechněte se rozhovory:

Štáb Vyprávěj se znovu potká na natáčení dalšího seriálového projektu První republika. Nová rodinná sága s detektivní zápletkou zobsáhne oddobí od roku 1918 přes hospodářskou krizi až po válečná léta. „Nacházíme v první republice paralely s tím, co prožíváme posledních dvacet let, a zabalíme je do atraktivního příběhu té doby,“ prozradil producent a spoluautor seriáluFilip Bobiňski.

Vyprávěj končí, První republika začíná (zdroj: ČT24)