Loganovy parťáky by Danny asi nebral

Loganovi parťáci míří do kin (zdroj: ČT24)

Oscarový režisér Steven Soderbergh představil svůj další snímek. Film s názvem Loganovi parťáci volně navazuje na slavnou trilogii o Dannyho lupičích. Rolí nepříliš schopných zlodějů se ujali třeba Daniel Craig, Adam Driver nebo Channing Tatum.

Na rozdíl od Dannyho si bratři Loganové našli o poznání méně elegantní parťáky. Nemají vkus, dokonale padnoucí obleky ani nejnovější technické vychytávky. Plán ale mají i přesto velkolepý – ukrást 14 milionů dolarů během největšího automobilového závodu v Americe.

Snímek natočil Steven Soderbergh jako antiverzi ke své lupičské trilogii. „Samozřejmě je to hlavně zábava,“ přiznává producent Reid Carolin, „ale zároveň se film zabývá životem horníků, kteří přišli o práci. Vypráví i o těchto lidech v Americe. O lidech, kteří nemají volební právo, cítí se zcela odloučeni od své země a neznají žádný způsob, jak zase urovnat svůj život. Takové věci se ve Spojených státech dějí, byť jen v malé míře.“

Jestli se Loganovým parťákům nakonec podaří získat vysněný balík peněz, se čeští diváci dozvědí příští týden. U většiny zahraničních kritiků ale snímek uspěl už teď.