Filmová upoutávka týdne: Byl Harrison Ford replikant? Blade Runner pokračuje

Další slavný film, který se dočká pokračování, je Blader Runner. Tvůrci odhalili první upoutávku snímku, jenž ponese název Blade Runner 2049. Dává tušit, že se časově posouváme o třicet let dál do budoucnosti. Vedle Harrisona Forda se nově objeví Ryan Gosling. V kinech se výsledné dílo představí v říjnu 2017.

Kdyby se vize sci-fi filmů naplňovaly, měli bychom tu do tří let létající auta i pokročilé roboty. Původní film Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta se totiž odehrával v roce 2019 a představil detektiva Ricka Deckarda s tváří Harrisona Forda, který pátral po replikantech – robotech, jimž byl po krvavé vzpouře zakázán pobyt na Zemi. V hloubavém filmu začal ale sám uvažovat o tom, jestli není replikantem. A otázku nechali tvůrci otevřenou diváckým spekulacím.

Po třiceti pěti letech se možná záhada prolomí, protože do kin přijde pokračování. Jeho ústřední postavou bude důstojník losangeleské policie K v podání Ryana Goslinga, který bude pátrat po Deckardovi, jenž je už tři dekády nezvěstný. Jak upoutávka naznačuje, jeho hledání bude úspěšné. Jinak ale zůstává film maximálně tajemný a neodhaluje nic než perfektní audiovizuální stránku, která se blíží potemnělé vizi budoucnosti Scottova filmu.

Tvůrci filmu Blade Runner 2049
Zdroj: FB Blade Runner 2049

Scott se však v tomto případě vrací jenom jako producent a spoluautor příběhu. Režíruje Denis Villeneuve, jemuž je pečlivá práce s obrazem vlastní, což dokázal snímky jako Zmizení, Sicario či Příchozí.

Na druhou stranu Harrison Ford se v roli detektiva Deckarda skutečně objeví. Ford tak pokračuje v sérii svých návratů k oblíbeným postavám, ať už to byl Indiana Jones v roce 2008, nebo Han Solo v loňské resuscitaci fenoménu Star Wars.