Bowie napsal i muzikál. Lazarus se z divadla dostal na album

Publicista Honza Dědek o muzikálovém albu Lazarus (zdroj: ČT24)

V pátek vyšlo album s písněmi z muzikálu Lazarus, který napsal David Bowie. Deska mimo jiné obsahuje tři poslední studiové nahrávky tohoto letos zesnulého britského hudebníka, skladatele a producenta.

Je to velké psycho, stejně jako celý Bowieho život, popsali prý američtí novináři muzikál Lazarus. Hrát se začal loni v prosinci v USA, letos od června se hraje také v Londýně. „Je vlastně  pokračováním novely The Man Who Fell to Earth, což je kniha, která byla zfilmována v roce 1976, David Bowie v tom filmu hrál. Je to takový hitmuzikál, jsou na něm písně z jeho desek,“ upřesnil hudební publicista Honza Dědek.

Bowie muzikál sice napsal, ale nevystupoval v něm. „Jednou zmínil, že tolik peněz, aby tam vystupoval, producenti nemají. Ale myslím si, že to byl jen vtípek, že ve skutečnosti už to ani nebylo možné, muzikál měl premiéru necelý měsíc před jeho smrtí,“ podotkl Dědek.

Bowie zemřel 11. ledna tohoto roku. Na albu zazní v jeho podání tři písně, které stihl nahrát: No Plan, Killing A Little Time a When I Met You. A také song Lazarus, který vyšel už na hudebníkově poslední desce Blackstar. Je považována za jeho epitaf.