Neon Demon se živí modelkami

Režisér Nicolas Winding Refn přitvrdil. Divákům nabízí hororový thriller ze světa modelingu, kde nechybí ani kanibalismus. Mysteriózní snímek Neon Demon je především vizuální podívanou. Do českých kin se dostal po premiéře na letošním festivalu v Cannes.

O svých pár let slávy na módních molech v L.A. se denně uchází desítky dívek. Kráska v podání Elle Fanningové má tajemnou esenci, která ji z řady vyčleňuje. Marnivé pozlátko ji pohlcuje natolik, že přehlíží varovné signály. Za kultem krásy totiž dříme dávné zlo, které se živí nevinností. 

Pětačtyřicetiletý dánský režisér, jehož modlou je film Texaský masakr motorovou pilou, se blýskl už debutem Dealer. Po osmi letech k němu neplánovaně natočil dvě pokračování, aby vybředl z dluhů. Ve fascinaci zločinem pak pokračoval ve stylizovaném životopisu nejslavnějšího britského vězně Charlese Bronsona.

Do kin se dostal Neon Demon (zdroj: ČT24)

Miláčkem publika se stal díky artové gangsterce Drive s Ryanem Goslingem v hlavní roli. Za svůj tradiční rukopis obsahující sex, zločin a násilí získal v Cannes sošku za režii. 

Inspirací pro poslední film Neon Demon byla údajně režisérova krásná žena. Svoje rodinné zázemí i tvůrčí odhodlání odhalil v roce 2006 v dokumentu Gambler.