Tony Bennett slaví devadesátiny. Zpíval se Sinatrou i Lady Gaga

Tony Bennett slaví devadesátiny (zdroj: ČT24)

Je posledním ze sinatrovské generace. Vydal více než padesát studiových alb a získal šestnáct cen Grammy. Americký zpěvák Tony Bennett slaví 3. srpna devadesátiny.

Bennett se narodil v newyorském Queensu italským přistěhovalcům. Kvůli slibné kariéře v showbyznysu si změnil jméno. Vymyslel mu ho herec a moderátor Bob Hope. „Říkal, že se musím poameričtit,“ vysvětlil Bennett.  

Pravé jméno – Anthony Benedetto – používá jen na svých obrazech, kterými se baví, když zrovna nezpívá. Talentovaného hudebníka v něm objevil Frank Sinatra.

Během své kariéry si zazpíval s desítkami dalších osobností. V posledních letech mají úspěch jeho duety se současnými hvězdami – u mikrofonu se potkal s Bonem, Paulem McCartneym, Mariah Carey či Amy Winehouse. Největší ohlas mělo společné jazzové album Cheek to Cheek s Lady Gaga.

„Začínal jsem podobně jako ona,“ uvedl k natáčení desky Bennett. „Měl jsem tisíce fanoušků. Později jsem si řekl, že bych se raději vydal mnohem jednodušší cestou, bez velkých vystoupení na stadionech, jen menší akustické koncerty.“

Koncertování se nevzdal ani v devadesáti. Před dvěma lety ho mohli slyšet i jeho fanoušci v Praze.