Filmové premiéry: Rodina i piraně dokážou komplikovat život

Jak porodit a nezbláznit se, návod, který by jistě ocenila spousta nastávajích matek, ale i otců. Kirk Jones ho do kin dodává v komediálním balení. Potřebovat ho nebude Marieke, Marieke, i když rodina i ji zásadně ovlivňuje. A úplně ukradený je Piraním, ty mají jediný zájem - pořádně se zakousnout. Proto se vrací, tentokrát dokonce ve 3DD.

JAK PORODIT A NEZBLÁZNIT SE. Komedie o životě pěti párů v radostném očekávání, které má ale někdy do radosti daleko. Televizní hvězda a fitness guru Jules (Cameron Diaz) a její partner Evan (Matthew Morrison) přichází na to, že život ve světle reflektorů je absolutně nic proti těhotenství. Přemoudřelá dětská spisovatelka Wendy (Elizabeth Banks) ochutná svou vlastní medicínu, když s ní začnou mlátit hormony. Její manžel Gary (Ben Falcone) se snaží, aby ho nepřeválcoval vlastní otec alfa samec (Dennis Quaid), který čeká dvojčata se svou mladou a krásnou ženou Skyler (Brooklyn Decker). Rosie (Anna Kednrick) a Marco (Chace Crawford) se musí poprat s otázkou: Co dělat, když první těhotenství přijde dřív než první rande? Fotografka Holy (Jennifer Lopez) se chystá na cestu přes celou zeměkouli, aby adoptovala dítě. Její muž Alex (Rodrigo Santoro) si tím nápadem není tak jistý a snaží se svou paniku zklidnit ve skupince zasloužilých otců, kde platí základní pravidlo: Žádné odsuzování! USA, režie: Kirk Jones.

MARIEKE, MARIEKE. Filmový příspěvek současné generace vlámských režisérek, které se zaměřují na intimní pohledy do životů ženských hrdinek. Marieke žije se svou matkou, která před ní důsledně tají všechny okolnosti otcovy dávné smrti. Proti citově otupělému domácímu i pracovnímu prostředí dívka staví intimní chvíle trávené ve společnosti starších mužů, jejichž těla si s oblibou fotografuje. Jednoho dne ji ale vyhledá otcův dřívější přítel a poodhalí jí její vlastní minulost. Německo/Belgie, režie: Sophie Schoukens.

PIRAŇA 3DD. Uplynul rok od jarní párty v Lake Victoria, kterou zaznamenal režisér Alexandre Aja ve filmu Piraňa 3D, a krvežíznivé piraně opět pocítily hlad. Houfně se vydají na dlouhou plavbu proti proudu, jejímž cílem je nově otevřený vodní park. Pod vodní hladinou číhají na krásné holky v bikinách a vysportované svalovce, až se vrhnou do vody. A nezastaví je ani David Hasselhoff. USA, režie: John Gulager.

Na webu ČT24 si budete moci přečíst recenzi na film Jak porodit a nezbláznit se.