I navzdory konci živých koncertů mají Roxette dobrou karmu

Roxette vydali album Good Karma (zdroj: ČT24)

Švédské popové duo Roxette vydalo nové album s názvem Good Karma. Na rozdíl od všech předchozích úspěšných desek se ale s touto na koncertní šňůru zřejmě nikdy nevydají.

Novinku uvedl pilotní singl It Just Happens. Baladu napsali Marie Fredriksson a Per Gessle jako jednu z prvních písniček na desku a od samého začátku prý věděli, že půjde o klíčovou skladbu.  

S novým albem Good Karma přichází duo třicet let poté, co zahájili kariéru. Už po třech letech vystoupal na vrchol americké hitparády jejich singl The Look. Světový úspěch zopakovali ještě třikrát, a to s písněmi Listen To Your Heart, It Must Have Been Love a Joyride.

Deska Good Karma je už desátým studiovým albem dvojice. „Pro novou nahrávku jsme chtěli zkombinovat náš klasický roxettovský sound s moderní a jemně nepředvídatelnou produkcí,“ prozradil o nahrávce Per Gessle.

Poslechnout si ji naživo zřejmě fanoušci nebudou mít možnost. Kvůli špatnému zdravotnímu stavu zakázali lékaři zpěvačce Marii Fredriksson koncertovat. Pro nemoc muselo švédské duo zrušit poslední část světové tour, kterou plánovalo na léto. Předtím ještě odehráli koncerty v Rusku, Estonsku, Litvě a Finsku. V roce 2015 vystoupili v Austrálii, na Novém Zélandu a v Evropě se zastávkou v Praze i Ostravě.