Otrok a lovec lidí, nerozlučná dvojka nového Tarantinova filmu

Los Angeles – Americký režisér Quentin Tarantino odhalil první scény z připravovaného spaghetti westernu s hvězdným obsazením. Snímek Django Unchained odkazuje názvem na westernovou klasiku ze 60. let. Nemá ale být remakem filmu Sergia Corbucciho s Frankem Nerem v hlavní roli.

Nero se měl podle původních informací objevit i v Tarantinově Djangu, v hereckém obsazení ale nakonec nefiguruje. Film se odehrává na jihu Spojených států dva roky před vypuknutím občanské války. Jamie Foxx v něm hraje Djanga - otroka, kterého vlastní krutá minulost přivede až k nájemnému lovci lidí německého původu Dr. Kingu Schultzovi (Christoph Waltz). Schultz je na stopě vraždících bratrů Brittlových a jen Django ho může dovést k jeho odměně. Nekonvenční Schultz dá Djangovi slib, že ho osvobodí poté, co dopadne Brittlovy – mrtvé, nebo živé.

Díky úspěšnému dopadení Schultz Djanga osvobodí, přesto si oba muži vyberou jít i nadále společnou cestou a nedat spát nejhledanějším kriminálníkům na jihu. Django, který si tříbí životně důležité lovecké schopnosti, se zaměří na jeden cíl: najít a zachránit Broomhildu (Kerry Washingtonová), ženu, kterou kvůli obchodu s otroky před lety ztratil.

Djanga a Schultze jejich hledání nakonec dovede ke Calvinu Candiemu (Leonardo DiCaprio), vlastníkovi Candylandu, neblaze proslulé plantáže, kde jsou otroci cvičeni Acem Woodym (Kurt Russell), aby bojovali mezi sebou pro zábavu druhých. Django a Schultz, kteří pod falešnou záminkou prozkoumávají ohrazený pozemek, vzbudí podezření u Stephena (Samuel L. Jackson), Candieho věrného domácího otroka. Pokud chtějí Django a Schultz uniknout s Broomhildou, musí si vybrat mezi nezávislostí a solidaritou, mezi obětí a přežitím.

Do českých kin vstoupí Django Unchained 17. ledna 2013.

Tarantino točí nový film (zdroj: ČT24)
Vydáno pod