Sníh nepřivolal ani Bůh Bartoška, hrad pro Anděla Páně 2 zasněžili filmaři

I když Česku vládlo začátkem února počasí podobné jaru, hrad Ledeč nad Sázavou byl zapadaný sněhem. Proměnil se totiž v pohádkovou kulisu pro chystaný snímek Anděl Páně 2. Pokračování úspěšné vánoční pohádky zde s podporou České televize natáčel režisér Jiří Strach.

Čekat na přízeň nebes filmaři nemohli, ani když jim opět vládne Jiří Bartoška jako Pán Bůh. Vzhledem k současným možnostem jim to ale nijak nevadí. „Film je jeden krásný filmový podvod. Zimu bychom dokázali natočit i v červenci, takže na počasí nejsme až tak úplně závislí,“ říká Jiří Strach. Bílou nadílku dovede vytvořit například plastový nebo celulózový sníh podobný papírové drti.

Protloukat se sněhem budou opět i popletený anděl Petronel a zlomyslný čert Uriáš. „Aby se mohl natočit druhý díl, tak bylo zapotřebí, aby nezmoudřel. Tak máme zase Petronela, který je trochu matla,“ ujišťuje představitel anděla Ivan Trojan, že jeho postava zůstala svá.

V první pohádce měli Petronel s Uriášem napravit hříšníka, ve druhé hledají ztracené rajské jablko. „Skoupili jsme všechna jablka na Vysočině, protože mezi těmi tisíci jablky najít to jedno, které se ztratilo z nebe, bude pro toho matlu a jeho pomocníka poměrně složité,“ slibuje Strach. 

Uriáše opět hraje Jiří Dvořák, v pohádkovém příběhu se objeví také Petr Čtvrtníček, Vojtěch Dyk, Pavel Liška nebo Vica Kerekes. Po natáčení v Ledči se štáb přesune do Beřkovic a pak Českého Krumlova, v plánu je i natáčení na Slovensku. Do kin vstoupí popletený Anděl Páně 1. prosince letošního roku. 

Jiří Strach točí pokračování pohádky Anděl Páně (zdroj: ČT24)