Životopis Steva Jobse vyjde jako audiokniha

Praha - Dvacetihodinový zvukový záznam životopisu Steva Jobse vyjde také jako audiokniha. Nakladatelství Práh po úspěchu tištěné knihy, které se prodalo 35 tisíc výtisků, připravilo také její zvukovou podobu. Bude zatím nejdelší českou audioknihou. První zájemci si budou moci audioknihu stáhnout od 29. února na serveru Audiotéka, sdělil dnes jeho provozovatel Břetislav Hanzel.

V tištěné podobě má kniha 680 stran a herec Martin Stránský ji načetl úplně celou. Dvacetihodinový záznam si tak mohou poslechnout obdivovatelé Jobse, milovníci Applu a moderních technologií, kteří nemají čas číst. První týden od svého vydání bude audiokniha dostupná pouze na www.audioteka.cz za 299 korun, od 7. března se bude prodávat i jako CD za 399 korun.

Jediný oficiální životopis, na kterém se zakladatel a dlouholetý šéf společnosti Apple podílel, napsal Walter Isaacson. Vycházel z více než 40 rozhovorů, které vedl během dvou let nejen s ním, ale také s členy jeho rodiny, přáteli, kolegy i konkurenty. Jobs se vydání životopisu nedočkal, loni v říjnu podlehl rakovině.