Svět se loučí se zpěvačkou Whitney Houston

Newark (USA) - Rodina, přátelé a kolegové se rozloučili se zesnulou zpěvačkou Whitney Houstonovou. Soukromého smutečního obřadu v kostele v jejím rodném městě Newark se zúčastnilo 1500 pozvaných hostů. Mezi nimi například zpěvák Stevie Wonder nebo moderátorka Oprah Winfreyová. Smuteční projev přednesl herec Kevin Costner, po jehož boku Houstonová zazářila ve filmu Osobní strážce. 48letá zpěvačka zemřela minulou sobotu. Její bezvládné tělo našli ve vaně hotelového pokoje v Los Angeles.

V Newarku v americkém státu New Jersey proběhl pohřeb zpěvačky Whitney Houstonové. Konal se v kostele, kde popová diva coby mladá dívka začínala svoji pěveckou kariéru ve sboru. Na smuteční obřad nedorazila kmotra Whitney Houstonové soulová legenda Aretha Franklinová, protože jí není dobře. Na soukromý obřad ale přijeli její příbuzní a kolegové ze světa zábavního průmyslu. Mezi pozvanými hosty je televizní moderátorka Oprah Winfreyová, Alicia Keys, Elton John, Stevie Wonder, Beyoncé či rapper Jay-Z.

Přenos ze smutečního obřadu v newarském baptistickém kostele Nové naděje mohli diváci na celém světě sledovat na řadě televizních stanic nebo na internetu od tamního poledne. Veřejné rozloučení s popovou hvězdou se neplánuje. Policie vyzvala fanoušky, aby obřad sledovali doma u televize. Nejbližší okolí kostela bylo totiž uzavřené. Ostatky popové hvězdy budou uloženy na hřbitově, kde je pohřben i její otec, asi 15 kilometrů od kostela.

Houston, která za sebou měla rozvod se zpěvákem Bobbym Brownem a bojovala se závislostí na alkoholu a kokainu, zemřela nečekaně minulou sobotu v hotelovém apartmá v Los Angeles. Bezvládné tělo ve vaně našel její osobní strážce. Jestli za její smrtí stály drogy, se zatím neví. Výsledky pitvy nebyly zveřejněny. Příčina smrti se vyšetřuje.

Lidé se rozloučili s Whitney Houston (zdroj: ČT24)