Zemřel Wayne Rogers, Trapper ze seriálu M*A*S*H

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel v Los Angeles americký seriálový a filmový herec Wayne Rogers. Popularitu si získal především rolí armádního chirurga Trappera Johna McIntyrea v prvních třech sezonách seriálu M*A*S*H.

Rogers se narodil 7. dubna 1933 v alabamském Birminghamu a vystudoval historii na univerzitě v Princetonu. Hrál ve dvou Rosenbergových filmech s Paulem Newmanem v hlavní roli, Frajeru Lukovi (1967) a Stanici WUSA (1970), nejčastěji se ale objevoval v televizní produkci.

V roce 1972 vytvořil s Alanem Aldou hlavní dvojici v americkém seriálu M*A*S*H, který s nadsázkou sledoval osudy americké vojenské nemocnice v korejské válce. Jako lékař John McIntyre, přezdívaný Trapper, v seriálu z dílny televize CBS vystupoval tři sezony.

V roce 1975 M*A*S*H opustil; podle scenáristy Kena Levina byl frustrovaný tím, že ačkoliv měl tvořit s Alanem Aldou rovnocennou dvojici, jeho Bejnamin „Hawkeye“ Pierce byl mezi diváky populárnější. S Aldou nicméně zůstali přáteli i nadále. „Byl chytrý, vtipný, zvídavý a zapálený. Miloval jsem Wayna. Bude mi moc chybět,“ napsal o Rogersovi na svém Twitteru. 

V 80. letech se Rogers objevil v několika epizodách detektivního seriálu To je vražda, napsala, po ukončení herecké kariéry se živil jako investor a finanční analytik. V roce 2005 mu odhalili hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. Zemřel na komplikace po zápalu plic v Los Angeles.