Studio Lettermanovy Late Show definitivně pozhasínalo

Americký moderátor David Letterman po třiatřiceti letech skončil svůj populární komediální pořad Late Show. Důvod? Odchází zkrátka do důchodu. Na dotazy, co bude na odpočinku dělat, s humorem sobě vlastním odpovídá, že se stane novou tváří scientologické církve.

Late Show Davida Lettermana skončila (zdroj: ČT24)

Poslední díl Late Show se vysílal ve středu. Nešlo o tradiční schéma, moderátor prostřednictvím speciálu zavzpomínal na začátky a na ty, kteří jeho pořadem prošli. Jeho vůbec prvním hostem byl herec Bill Murray, od té doby se v křesle po jeho boku vystřídali politici, celebrity, umělci a mnozí další. Na stole mu tančila třeba Drew Barrymore, Courtney Love a potřásl si rukou i s Barackem Obamou.

David Letterman: „Udělali jsme víc než 6 tisíc show. Byl jsem tu většinu z nich. A můžu vám říct, že velké procento těchto show nestálo za nic. Můžu vás teď ve světle vší chvály, ať už zasloužené, nebo ne, o něco poprosit? Nechte si něco na můj pohřeb.“

Osmašedesátiletý Letterman je oblíbený zejména díky pohotovosti, ostrovtipu, ironii a nekonvenčnímu humoru. S těmito zbraněmi vydržel moderovat přes šest tisíc vysílání. S odkazem na vysoký počet odvysílaných pořadů prohlásil, že uznávaný britský fyzik Stephen Hawking vypočítal, že to dohromady dalo „asi osm minut legrace“.

Pořad nyní přebírá komediální hvězda Stephen Colbert, kterého američtí diváci znají ze show The Colbert Report.