Hřebejkův Nestyda v plném proudu natáčení

Praha - Jan Hřebejk točí nový film s názvem Nestyda. Scénář napsal Michal Viewegh na motivy své úspěšné knihy Povídky o manželství a sexu. Hrdinou příběhu je moderátor televizního počasí Oskar. Hraje ho Jiří Macháček.

Oskar je čtyřicátník a krizi středního věku se pokouší zahnat neustálými zálety. Kvůli flirtu neváhá, co by meteorolog zfalšovat i předpověď počasí. Následky na sebe však nenechají dlouho čekat.

Jan Hřebejk se nad předlohou zamýšlí: „Já myslím, že Viewegh je oblíbený a čtený, protože ta próza je v dobrém smyslu slova jednoduchá. Je to velký talent, který umí vyprávět jednouše a přitažlivě a zároveň to není hloupé, takže se to nestydí číst i chytří lidé.“

Snímek by neměl být jenom komedií o potížích jednoho sukničkáře, ale jak říká režisér, spíš komorní rodinný film.

Po Medvídkovi je Nestyda další film, ve kterém Hřebejk točí s Jiřím Macháčkem. Tentokrát však herec velmi aktivně pracoval na vzniku scénáře s Janem Hřebejkem i Michalem Vieweghem.

„My se snažíme vyprávět o manželství a sexu svým způsobem vesele, aby to bylo trochu z nadhledu a s nadsázkou,“ odkrývá záměr Macháček.

Další role hrají slovenská herečka Emília Vášaryová, Pavel Liška a také Nina Divíšková, která je v úloze manželky Pavla Landovského. O spolupráci s ním říká: „On je trochu ukřičený a vzteklý, ale já jsem na něj zvyklá, protože jsem s ním byla léta v Činoherním klubu. Manželé, jež hrajeme, jsou spolu čtyřicet let, takže ta jistá alergie by se tam mohla autenticky projevit.“

V kinech se má Nestyda objevit letos na podzim. Koncem roku pak chce Hřebejk začít s natáčením dalšího filmu, tentokrát už opět podle svého dvorního scénáristy Petra Jarchovského, příběh nazvaný S pravdou ven.