Divadlo Continuo vystupuje na pražském Vítkově

Praha - Park na Vítkově v Praze patří od pondělí jihočeskému souboru Divadlo Continuo. Až do konce týdne nabízí návštěvníkům ve vlastním šapitó své současné inscenace. Se souborem vystoupí i několik hostů nejen z divadelní oblasti.

I divadlo se dá sbalit a rozbalit kdekoli na louce, na náměstí nebo třeba v parku. „Je to fenomén, který je rozšířený po celé Evropě, především ve Francii, a je to fenomén, který přináší divadlo na místo, kde by to nikdo nečekal,“ vysvětluje důvody cestování souboru ředitel festivalu Jakub Vedral.

Netradiční letní přehlídka začala v pondělí pouličním představením. V dalších dnech bude v šapitó k vidění mimo jiné jedna z nejproslulejších a mezinárodně nejvíce ceněných inscenací souboru - Letokruhy. V průběhu týdne se bude nejen hrát, ale také tančit nebo žonglovat.

Divadlo Continuo s sebou na Vítkov přivezlo i několik hostů. Divákům se představí třeba známý mezinárodní soubor fyzického divadla Teatr Novogo Fronta, který uvede Prvotní příznaky ztráty jména. Dále vystoupí Divadlo T.E.J.P. s inscenací Mystérium svět autorů Jakuba Škrdly a Barbory Jandové. Z nedivadelní oblasti přizvali pořadatelé zpěvačku, performerku a hlasovou experimentátorku Ridinu Ahmedovou.

V předchozích deseti letech Divadlo Continuo trávilo vždy konec července přípravami známého divadelního projektu Kratochvílení. Pražské hostování je letos novinkou.

Divadlo není přístupné jen v noci. Téměř po celý týden budou v okolí šapitó pod vedením vybraných umělců probíhat tvůrčí dílny pro děti, mládež i dospělé; účastníci budou mít vstup zdarma.