Tenorista Carangelo zazpíval a vyučoval na konzervatoři J. Deyla

Praha - Známý italský tenorista Antonio Carangelo uspořádal krátký odpolední recitál v sále pražské Konzervatoře Jana Deyla. Právě zde od pátku 28. března vyučoval na benefičních mistrovských pěveckých kurzech zrakově postižené studenty.

„Mistr vyučoval studenty technice dýchání, rozezpívání a korigoval jejich hlasové dispozice. Kurzů se účastnili téměř všichni studenti z pěvecké třídy,“ řekla zástupkyně ředitele školy Radomíra Šlégrová. Dvěma nejlepším studentům nabídl další spolupráci. Akci zprostředkovala škole hraběnka Mathilda Nostitzová, která se koncertu také účastnila.

Carangelo se věnuje práci s budoucími pěvci už několik let. Ve Vídni vybudoval pěveckou akademii Carangelo akademie. Od roku 2007 působí jako člen poroty mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech. Do Prahy se vrátí na počátku května, kdy obdobné kurzy pro veřejnost uspořádá v Českém muzeu hudby.

Mistrovské pěvecké kurzy pořádá ale po celé Evropě. K jeho žákům patří mimo jiné sólisté z vídeňské Státní opery, benátského divadla La Fenice (Fénix), milánské La Scaly, londýnské Covent Garden a umělci účastnící se salcburského festivalu Festspiele.

Carangelo spolupracuje se světovými operními domy a jeho repertoár zahrnuje mimo jiné role v operách Rigoletto, Macbeth a La Traviata od Verdiho, Pucciniho Tosce a Bohémě, Massenetově Wertherovi nebo Mozartůvu Donu Giovannim.