Madonnino album vychází dnes, vydělává již několik měsíců

Velká Británie - V Evropě vychází nové album Madonny Hard Candy, 29. dubna přijde na trh ve Spojených státech. Ještě předtím se už ale popová diva stala se singlem Four Minutes číslem jedna v oficiální britské hitparádě, už potřinácté v kariéře.

Jedenáctá studiová deska americké popové ikony je oslavou tance, má v sobě prvky taneční klubové hudby i hip hopu. Na albu natáčeném u Warner Music spolupracoval s Madonnou mimo jiných zpěvák Justin Timberlake nebo hiphopový producent a skladatel Timbaland. 

Předchozí album s názvem Confession on a Dance Floor vydala Madonna, která bude v březnu uvedena do rokenrolové síně slávy, roku 2005. Podle recenze v britském listu The Independent je Hard Candy - v překladu tvrdý bonbon - gratulací za výdrž, se kterou se Madonna drží na světové popové scéně.  

Deska Hard Candy vydělala miliony, ještě než se vůbec dostala na trh. Madonna totiž podepsala lukrativní smlouvy se třemi velkými firmami,  například zákazníci jednoho mobilního operátora si mohli poslechnout sedm písní ještě před vydáním alba, američtí televizní diváci slýchali verzi pilotního singlu 4 minutes již od února v reklamě na šampon a očekávaný druhý singl Miles Away zase podbarvuje v Japonsku televizní pořad. 

Madonna, kterou časopis Forbes označil za nejvíce vydělávajícího umělce v loňském roce, přezdívaná „material girl“, patří s prodanými více než 200 miliony alb a 115 miliony singlů k nejúspěšnějším hudebním umělkyním světa.