Láskou posedlí v Divadle Ungelt

Praha - Druhou premiéru bude mít na konci května v Divadle Ungelt hra Sama Sheparda Láskou posedlí. Drama laděné do stylu her Tennesseeho Williamse s Miroslavem Etzlerem a Vilmou Cibulkovou v hlavních rolích bude v létě uváděno také na hradčanské Letní scéně divadla.

Režie hry odehrávající se na mohavské poušti se ujal Janusz Klimsza. Kromě Cibulkové a Etzlera uvidí diváci na komorní scéně také Ladislava Mrkvičku v alternaci s Martinem Štěpánkem a Viléma Udatného.

Hru Láskou posedlí (Fool For Love) napsal Sam Shepard (1943) pro své domovské divadlo Magic Theatre v San Franciscu, kde ji zároveň v roce 1983 premiérově nastudoval jako režisér. Po nadšeném přijetí byla hra téhož roku přenesena do New Yorku a o rok později byla nominována na Pulitzerovu cenu.

Shepard své drama téměř okamžitě přepracoval na filmový scénář, už na konci roku 1985 spatřil světlo světa stejnojmenný snímek, kde si pod vedením režiséra Roberta Altmana zahrál Shepard hlavní roli. Hereckou partnerkou mu původně měla být jeho životní partnerka Jessica Langeová, nakonec ale otěhotněla a její roli přebrala Kim Basingerová.

Divadelní inscenace se na divadelních prknech v Čechách objevila již několikrát, poprvé v roce 1988 v Realistickém divadle. Na Letní scéně na Novém Světě bude k vidění od 7. července do 2. srpna.