Karlovy Vary budou dnes bez Nolteho, ale o něm

Karlovy Vary - Po světové premiéře historického filmu Juraje Jakubiska Bathory, jehož projekce ovládla včerejší večer, se dnes tvůrci nejdražšího středoevropského filmu setkají s novináři. Festival dnes kromě soutěžních filmů nabídne i dokument přibližující život Nicka Nolteho. Ten ale z rodinných důvodů do Varů nedorazil.

Vedle režiséra Juraje Jakubiska a producentky Deany Jakubiskové se dnes brífinku o filmu Bathory zúčastní i čeští herci Karel Roden, Bolek Polívka a Jiří Mádl.

Večer se na Divadelním náměstí uskuteční koncert kapely Čechomor. Po celý den budou mít fanoušci možnost vybírat si z řady projekcí. O víkendu jich totiž na festivalu promítnou dohromady 111.

Večer se pak čeká na uvedení dvou soutěžních filmů - francouzského tragikomického příběhu režiséra Sama Karmanna s názvem Skoro celá pravda a chorvatského komorního psychologického dramatu nazvaného Za sklem.

Mimo soutěž bude v kině Panasonic představen dokument přibližující Nicka Nolteho. Přestože tento americký herec byl původně mezi avizovanými hosty, nakonec do Varů z rodinných důvodů nepřijel. Film uvede jen jeho režisér Thomas Thurman.