Soubor Continuo u rybníka v Malovicích prostře Hostinu času

Malovice (Prachaticko) - Divadlo Continuo, které proslulo originální výtvarnou poetikou, rozehraje od příštího pondělí břehy a hladinu rybníka v Malovicích na Prachaticku. Po šest večerů pozve diváky na Hostinu času, mezinárodní projekt vytvořený výhradně pro tento prostor. Publikum se projde noční přírodou s ženou hledající cestu k vlastní duši. Cestu ozdobí hra světel a stínů, výtvarné instalace, hudba i různé tajemné zvuky.

Diváci se na tajuplné putování za příběhem vypraví po hrázi rybníka Otrhanec - nedaleko statku, v němž Continuo sídlí. Po desetiletém projektu Kratochvílení zde soubor s velkým ohlasem uvedl Erbenovu Baladu o vrbě. Letos tvůrci prodloužili cestu kolem celého rybníka a ještě víc rozehrají vodní hladinu a originálně využijí také břehu. Na představení se podílí 25 umělců z Čech, Slovenska, Polska, Ruska a Nizozemska, pro něž je hlavní inspirací okolní příroda a její proměny v čase. I proto jméno projektu připomíná hodování.

„Tento prostor nese výrazné stopy času. Krajina má paměť, v níž jsou i otisky člověka,“ vysvětlil ředitel souboru Štourač. Toto téma nyní v Malovicích ztvárňují mladí umělci, kteří kromě obrazů například i skládají hudbu. Publikum doprovodí živí muzikanti a v různých místech se může těšit na zpívané improvizace, sólový zpěv i nahrávky inspirované přírodou. Diváci půjdou ve skupinkách po hrázi zarostlé staletými duby, přes louku a pak do zahrady a dvora sousedního stavení. „Majitel domu nás tam pustil, za což jsme mu velmi vděční, protože jinak bychom nemohli obejít rybník a uzavřít symbolický kruh,“ řekla vedoucí projektu a výtvarnice divadla Kristýna Patková.

V působivém nasvícení vyniknou různé výtvarné instalace a loutky z přírodních materiálů, papíru, fólií i PET lahví. „Poutnice zavede lidi do teplého místa, domů, ke stolu, kde je prostřená hostina a schází se tam společnost. Celé putování je vlastně pohledem zpátky od rané dospělosti do minulosti - se vzpomínkami na dětství, lásky i jemné momenty, které se někde cestou ztratily,“ naznačila Patková.

Na Hostinu času s Divadlem Continuo mohou lidé přijít od 11. do 16. srpna, vždy od 21 hodin. Malovice jsou vzdálené asi sedm kilometrů od Vodňan směrem na České Budějovice. Cesta bude značená, vodítkem je směr na Malovičky.

  • Hostina času autor: -, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/351/35021.jpg
  • Hostina času autor: -, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/4/351/35023.jpg