Jaroslav Dušek se svojí skupinou otevře divadlo Čertovka

Praha - Nové Divadlo Čertovka zahájí oficiálně svou první sezonu 14. září v jedné z budov areálu Tyršova domu v Praze. Po souboru Nablízko a sdružení Ty2ženy Jitky Sedláčkové, které fungovaly v někdejším Nosticově divadle, se nyní pokusí obnovit divadelní život v prostředí Kampy skupina kolem herce Jaroslava Duška složená většinou z jeho žáků. Bezbariérová komorní scéna bude zaměřená na autorskou tvorbu, improvizaci a kontakt s diváky. Velká část programu bude také zaměřená na mládež.

Osu repertoáru vytvoří improvizovaná představení Jaroslava Duška s Malou Vizitou, souboru Samé vody pod názvem Improvyžlace, Duškových žaček Kateřiny Šorejsové Hajné a Lídy Hroudové s názvem Začněme tam, kde jsme začali a hudebně-taneční improvizace Jaroslava Svěceného a Kateřiny Šorejsové Hajné.

Na jevišti se objeví i speciální projekty. Mezi nimi například inscenace Racek Jonathan Livingston, která vznikla díky spolupráci s Českou komorou tlumočníků do znakového jazyka a je vystavěna na experimentálním tlumočení čteného textu do jazyka neslyšících.

V divadle bude pravidelně vystupovat také čtveřice absolvujících studentů činoherního herectví a režie Divadelní fakulty s autorským představením s prvky improvizace Cabaret Calembour a herečka Nataša Burger se svým autorským dílem Vlny, které je příběhem o hledání sebe sama skrze příběhy sedmi žen.

Divadlo Čertovka spolupracuje s neziskovou organizací Rolnička ze Soběslavi, která provozuje denní stacionář pro děti i dospělé s mentálním a kombinovaným postižením. K oficiálnímu otevření Divadla Čertovka ho vyzdobí výrobky zaměstnanců chráněné dílny a především obrázky, které vznikly v kroužku arteterapie pod vedením výtvarnice Larisy Hofmanové. Vstupenky na slavnostní zahájení provozu si mohou diváci zakoupit v pokladně.

  • Kateřina Hajná Šorejsová zdroj: Divadlo Čertovka http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/11/1076/107590.jpg
  • Nataša Burger zdroj: Divadlo Čertovka http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/11/1076/107599.jpg