Divadlo Ungelt zahájilo letní sezonu

Praha - Koncert Marty Kubišové a Marie Rottrové jako jejího hosta zahájil šestou letní sezonu pražského Divadla Ungelt. Do 20. srpna nabídne na přírodním jevišti na Novém Světě pod Loretou 54 představení. Také letos uvede Divadlo Ungelt na jevišti pod Loretou nejžádanější činoherní představení. Bude jich celkem šest, pohostinsky se tu koncem července navíc třikrát představí projekt Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse nazvaný U Tlučhořů. Kapacita letního hlediště je 227 míst, třikrát tedy převyšuje počet diváků, kteří mohou usednout v kamenném divadle Ungelt.

Polovina z desítky komorních koncertů Marty Kubišové, která tuto soukromou scénu považuje za svou domovskou, se uskuteční tento týden, zbývající budou ve druhé polovině srpna. Dalšími zpěvaččinými hosty budou Petra Janů, Richard Krajčo, Kamil Střihavka a Václav Neckář.

Letní scéna uvede například inscenace Šest tanečních hodin v šesti týdnech, Ledňáček, Láskou posedlí a Jeffreymu je šoufl!, v nichž excelují Chantal Poullainová, Oldřich Kaiser, František Němec, Alena Vránová, Petr Kostka, Vilma Cibulková a Miroslav Etzler.

Poprvé se tu představí Jana Štěpánková a Zlata Adamovská v úsměvné hře Na útěku v režii Ladislava Smočka. Uvedena bude i hra o lásce, moci a tvorbě nazvaná Origami, která měla v Ungeltu českou premiéru v polovině května. Autorem a režisérem je mladý Španěl Carlos Be, který ji nastudoval s Vilmou Cibulkovou, Helenou Dvořákovou, Pavlem Baťkem a Vojtěchem Kotkem.

Podle uměleckého šéfa a majitele Ungeltu Milana Heina je na rozmary počasí letní scéna připravena. Jeviště je zastřešeno, diváci v hledišti budou mít k dispozici pláštěnky.

  • Zpěvačka Marta Kubišová s ředitelem a majitelem Divadla Ungelt Milanem Heinem při křtu 3CD (8.6.2010) zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1731/173042.jpg
  • Vilma Cibulková autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/3/239/23874.jpg