Blízcí i čtenáři se rozloučili se Simonou Monyovou

Brno – Do posledního místa se zaplnila obřadní síň krematoria brněnského Ústředního hřbitova, kam se rodina, blízcí i desítky čtenářek přišli naposledy rozloučit s nedávno zavražděnou spisovatelkou Simonou Monyovou.

Při rozloučení v obřadní síni zazněla i píseň Dobrák od kosti od skupiny Chinaski. Její slova mohla některé účastníky pohřbu překvapit, protože v ní zpěvák zpívá své milé, že je ten, kdo jí „jednou zlomí vaz“. Bratr spisovatelky Gustav Urbánek k tomu uvedl, že Monyová měla smysl pro humor. Písničky na pohřeb vybírala celá rodina tak, aby při posledním rozloučení zazněly ty, které měla nejraději.

Z vraždy Monyové policie obvinila jejího manžela Borise Ingra. Hrozí mu až 18 let vězení za to, že svoji manželku ubodal v hádce nožem. I když se hovoří o tom, že známou autorku románů pro ženy dlouhodobě týral, skutečný motiv činu není zatím znám. Při hádce utržil Ingr zranění a hned po smrti partnerky se dvakrát pokusil o sebevraždu skokem z okna jejího domku v Brně-Obřanech.

Poslední rozloučení se Simonou Monyovou
Zdroj: Igor Šefr/ČTK

Utržil sice vážná poranění, ale přežil. Nyní je v péči lékařů vězeňské nemocnice v Brně-Bohunicích, která je vzdálena pouhých několik set metrů od Ústředního hřbitova, na němž se dnes konalo poslední rozloučení se spisovatelkou.

Vydáno pod