Letní scéna Vyšehradu obohatí teplé večery

Praha - Letní scéna Vyšehradu nabídne od dnešního večera do začátku září 50 představení festivalu Metropolitního léta hereckých osobností. Pod širým nebem tam představí pražské Studio Dva oblíbené komedie ze svého repertoáru. Zvláštní večer bude patřit slovenské šansoniérce Szidi Tobias. Bezmála dva měsíce budou moci diváci téměř denně navštívit některou z oblíbených komedií a vidět vynikající české a slovenské herce. Hraje se téměř za každého počasí, jeviště je kryté a v případě nutnosti diváci dostanou pláštěnky.

„Rozhodnutí, že rozšíříme program na Letní scéně Vyšehrad, padlo už na konci loňského léta. Vyšehrad je magické místo a diváci se tam rádi vracejí. Jejich zájem loni mnohonásobně překročil naše možnosti. Proto letos nabídneme více než dvojnásobný počet představení,“ řekl producent Michal Hrubý.

Padesátku představení na Vyšehradě zahajuje komedie chorvatského autora Mira Gavrana Vše o mužích s Marošem Kramárem, Filipem Blažkem a Michalem Slaným. Premiéra inscenace před dvěma lety navázala na úspěšnou komedii téhož autora, která se na Vyšehradě objevila v roce 2007. Text hry Vše o ženách tehdy zaujal režisérku Janu Janěkovou, která ho nastudovala s Janou Krausovou, Annou Šiškovou a Jitkou Schneiderovou.

V průběhu července až září dostanou prostor na Vyšehradě i další tituly. Nejstarší inscenace z repertoáru Studia Dva Otevřené manželství s Janou Krausovou a Karlem Rodenem jako svérázným manželským párem měla premiéru už v roce 2002. Naopak poprvé na otevřené scéně se mohou diváci těšit na dvě novinky loňské přehlídky - komedii Arnošta Goldflama o soužití hereček různých generací s názvem Dámská šatna a komorní komedii o strastech dlouholetého soužití jednoho manželského páru s názvem O lásce aneb Parle-moi d'amour s Janou Krausovou a Karlem Rodenem.

Po čtyři večery bude účinkovat Karel Roden také coby hypochondrií zasažený Argan v Molièrově komedii Zdravý nemocný a po pět večerů zpívající Hana Maciuchová v roli Judy Garlandové v inscenaci Na konci duhy. Tato inscenace bude mít 19. srpna derniéru.

  • Vše o ženách zdroj: Studio Dva http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1794/179310.jpg
  • Z inscenace hry Studia Dva - Arnošta Goldflama Dámská šatna autor: Pavel Nesvadba, zdroj: Studio Dva http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1794/179308.jpg
  • Z inscenace hry Studia Dva - Otevřené manželství zdroj: Studio Dva http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/18/1794/179311.jpg