Take That po dvaceti letech

Praha - Jedna z nejpopulárnějších chlapeckých hudebních skupin 90. let, britská kapela Take That, oznámila návrat, a to se svým nejslavnějším členem, zpěvákem Robbiem Williamsem. Ten se tomu přitom dost dlouho vyhýbal. Přesvědčil ho teprve rapidní pokles vlastní popularity v posledních letech.

Vše je odpuštěno a dávné spory zapomenuty. Dříve nemyslitelná věc, totiž spolupráce Robbieho Williamse s bývalým parťákem Gary Barlowem z kapely Take That, má patnáct let po rozchodu novou podobu. Klip k nové písni Shame oznamuje plán na vzkříšení kapely Take That v původní pětici, tedy včetně Robbieho Williamse.

Robbie Williams byl přitom z původní chlapecké pětice donedávna nejúspěšnější. Jenomže zatímco jeho sólová kariéra začala v posledních letech stagnovat, čtyři bývalí společníci si v obnovených Take That vedou daleko líp.

Reportáž Petra Viziny (zdroj: ČT24)

Dlouho odkládaný návrat Take That v původním složení má mít podobu jedné studiové desky a společného turné, naplánovaného na příští rok v létě. Návratu Take That s Robbie Williamsem navíc nahrává i kalendář - letos je to právě dvacet let, co se Take That dali dohromady.

Take That - britský boy band

Byl založen v roce 1990 manažerem Nigelem Martinem–Smithem. Skupinu po odchodu Robbie Williams tvořili Gary Barlow, Mark Owen, Howard Donald a Jason Orange. Krátce poté, co z kapely Robbie odešel se Take That rozpadli, v roce 2005 se opět dali dohromady, vydali album Beautiful World a jejich singl „Shine“ triumfoval na BRIT Awards 2008.

  • Take That - z klipu Shame autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1907/190681.jpg
  • Take That - z klipu Shame autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1907/190680.jpg