Křest druhého dílu Mišíkova Déja vu se odkládá

Praha - Zpěvák Vladimír Mišík plánoval dnes se svou kapelou Etc… v pražské Malostranské besedě křest druhého dílu kolekce CD Déja vu mapující jejich starší nahrávky. Kolekci v grafické úpravě Karla Halouna vydal v říjnu tohoto roku SUPRAPHON a obasahuje desky 20 deka duše, Jen se směj, Live… Unplugged a Město z peřin s vyčištěným zvukem. Slavnostní akce byla však vzhledem k Mišíkovu zdravotnímu stavu odložena.

Zpěvák totiž v pátek zkolaboval na koncertě v Jablonci na Nisou. Mišíkův manažer Šimon Kotek informoval, že z řady vyšetření se zjistilo, že příčinou kolapsu bylo vyčerpání. „Není to ale nic fatálního. Byla tam spousta různých faktorů a organismus to už nevydržel. Rozhodli jsme se, že dnešní koncert v Malostranské besedě zrušíme, aby se mu to náhodou nevrátilo zpátky,“ konstatoval Kotek.

Mišík věří, že mu k zotavení postačí pár dní odpočinku, ve středu proto již chce vystoupit na naplánovaném koncertě v Plzni. Zdravotní problémy v posledních letech Mišíka sužovaly již několikrát. Před třemi lety zpěvák musel na řadu týdnů přerušit své turné k tehdejším 60. narozeninám kvůli vážnému onemocnění kotníku.

Komplet Déja vu 2 obsahuje více než 50 Mišíkových písniček z konce osmdesátých a první poloviny devadesátých let. Klasický repertoár z minulých dvou dekád je doplňován novinkami z doby již po sametové revoluci. Po loni vydané první sérii s alby ze 70. a 80. let - deskou Stříhali dohola malého chlapečka i s anglickou verzí They Cut Off The Little Boy's Hair a nahrávkami Etc…2, Etc…3 a Etc…4, si tak mohou Mišíkovi příznivci zkompletovat jeho starší diskografii.

Kromě Mišíka se na znovu vydaných skladbách autorsky podíleli i někteří jeho tehdejší spoluhráči - Stanislav Kubeš, Vladimír „Guma“ Kulhánek či Jaroslav „Olin“ Nejezchleba. Seznam autorů doplňují Jiří Veselý, Petr „Kulich“ Pokorný a Petr Skála, kteří s ním hrají dodnes. Autorem řady textů byl písničkář Jiří Dědeček.

Originální speciální rozkládací box formátu DVD krabičky vytvořil Karel Haloun s Luďkem Kubíkem. Obsahuje všechna alba v pošetkách, kompletní dokumentaci, aktuální rozhovor Vladimíra Mišíka s publicistou Ondřejem Bezrem + sadu vybraných textů a fotografií.

  • Hudebník Vladimír Mišík (vpravo) představil 24. května v Praze nové CD Ztracený podzim, které natočil se skupinou ETC… Zleva členové kapely Pavel Skála, Vladimír Pavlíček a Petr Pokorný. zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/17/1686/168574.jpg
  • They cut off the little boy's hair autor: ČT24, zdroj: Vladimír Mišík http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1314/131378.jpg
  • Grafický návrh boxu Vladimír Mišík a ETC… Déja vu Karel Haloun autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/14/1314/131379.jpg