Toulavá kamera vydává 13. knihu

Praha – Tým autorů Toulavé kamery si na vrub připsal již třináctou publikaci tohoto úspěšného projektu České televize. Na pultech knihkupectví se objeví další kniha s padesáti nejzajímavějšími televizními reportážemi z toulek po českých krajích.

Autoři Toulavé kamery – Iveta Toušlová, Josef Maršál a Marek Podhorský křtili v pondělí večer v pořadí už 13. knížku, která je právě k dostání u knihkupců. „Vábec nepovažuji třináctku za nešťastné číslo, naopak. Skládá se z jedničky, což je číslo inteligence, trojky, což je kreativita a tvořivost a dohromady dávají praktickou čtyřku,“ podotkla Iveta Toušlová.

Knižní podoba Toulavé kamery je výběrem nejlepších odvysílaných reportáží. Výletníci si prohlížení v průvodci po zajímavostech zemí koruny české navíc můžou zpříjemnit hrou v karty. Součástí knižního vydání Toulavé kamery je totiž stylově zaměřené kvarteto a pexeso. „Když je náhodou volný víkend a není doma co dělat, je nejjednodušší sednout do auta a odjet někam, kde je to zajímavé,“ dodal Josef Maršál.

První knížka toulek po Čechách, Moravě a Slezku vyšla v roce 2005. „Jestliže prvního dílu jsme vydali čtyřicet tisíc a třináctého dílu deset tisíc, tak se domnívám, že pořád je Toulavá kamera bestseller,“ uvedl jednatel, nakladatelství Freytag&Berndt Ladislav Cirhan. Televizní reportéři Toulavé kamery nezahálejí a dál natáčejí na zajímavých místech se zajímavými lidmi, takže se už teď připravuje 14. knížka. Ta bude mít premiéru v květnu na knižním veletrhu.

Reportáž Luďka Jíry (zdroj: ČT24)