Vnučka Charlieho Chaplina nesmí dělat chyby

Praha – Sametové závěsy, třpyt a valčík slibuje zítřejší již tradiční ples ve Státní opeře Praha. Krásu a eleganci večera bude mimo jiné reprezentovat i vnučka slavného komika němého filmu Kiera Chaplinová, jež na významné společenské a kulturní události zahájí první tanec. O své rodině, ale i všestranných zájmech pohovořila modelka, herečka a spisovatelka ve studiu ČT24.

Vnučka legendárního filmového tvůrce Charlieho Chaplina Kiera se se svým dědečkem nikdy osobně nesetkala, narodila se pět let po jeho smrti. I z toho důvodu se ale o něm chce dozvědět mnohem víc. „Jeho filmy znám poměrně důvěrně a pořád jsou pro mě velice inspirující. Když se dnes na to dívám, cítím se strašně pokorně, protože si uvědomuji, jakou práci musel odvést,“ říká.

S herectvím i modelingem začala Kiera Chaplinová v 16 letech. Slavné příjmení pro ni nebylo nikdy výhodou, ale ani velkou překážkou. „Lidé od vás hodně čekají a nemáte možnost dělat velké chyby, protože vás všichni strašně přísně posuzují. Můj dědeček pro mě zůstává obrovskou inspirací, je tolik lidí, kteří ho milují, takže se člověk cítí být zavázán, že nesmí jeho jméno nijak pošpinit nebo znevážit,“ podotýká.

Kromě herectví a modelingu se Kiera věnuje také psaní, nedávno vydala svůj první román Vega. „Byla to pro mě hozená rukavice. Je to takový ten tvůrčí aspekt práce, který je v herectví nebo v modelingu trošku vedlejší,“ doplňuje. Vega se zatím prodává jen ve Francii, na trh ale knihu hodlají uvést i ve Spojených státech a předpokládá se, že by se měla stát podkladem pro televizní show.

Rozhovor s Kierou Chaplinovou (zdroj: ČT24)

Jako podílník ve filmové společnosti připravuje také minisérie o životě Charlieho Chaplina a o začátcích Hollywoodu. „Také jsem v minulosti chtěla natočit film o své babičce, ale myslím si, že v tomto seriálu by to mělo být všechno. Chtěla bych to udělat jako poctu své rodině a připomenout mladým lidem, kdo vlastně můj dědeček byl,“ dodává.

Kiera Chaplinová

  • narozena v roce 1982 v Severním Irsku
  • vyrostla ve Švýcarsku, žije v New Yorku
  • od 16 let se živí modelingem, v roce 2002 se objevila v kalendáři Pirelli
  • Filmy: Jak je důležité míti Filipa (2002), Yatna (2005), Japan (2008)