Bohdalovou a Brzobohatého spojily Vrásky z lásky

Praha – Za měsíc vstoupí do kin snímek České televize, který po čtyřiceti letech svedl dohromady před kameru bývalé herecké i životní partnery Jiřinu Bohdalovou a Radoslava Brzobohatého. Laskavý, dojemný i humorný příběh Vrásky z lásky natočil režisér Jiří Strach.

Právě on přišel s nápadem obsadit do hlavních rolí tyto dva herce, s nimiž navíc už pracoval, i když s každým zvlášť – Jiřina Bohdalová hrála v televizním snímku Povodeň a Radoslav Brzobohatý v rovněž televizním filmu BrainStorm.

Poté, co oba se společným návratem souhlasili, požádal Strach scenáristu Marka Epsteina, aby jim napsal scénář přímo na tělo. „Je to příběh dvou lidí, kteří se dostali na konec svých cest, ale rozhodnou se z téhle konečné jet ještě jednu zastávku navíc,“ prozradil Epstein.

Penzionovaný učitel Ota, kterého čeká náročná operace, potká herečku Janu, vitální dámu, která zdaleka ještě nechce rezignovat na aktivní život. Díky ní se Ota vydává na cestu, která je oba utvrdí v poznání, že nejhorší, co může člověk udělat, je všechno vzdát. „Je to film o naději. O tom, že v každém věku lze najít něco či někoho, pro co má smysl žít,“ poznamenal Strach. 

V už zmíněném snímku BrainStorm obsadil do role Brzobohatého syna Ivana Trojana a ve stejném příbuzenském poměru se herci potkávají i ve filmu Vrásky z lásky. „Náš vztah jako otce a syna je v tomto filmu poněkud napjatý, protože já jej potřebuji dostat na poměrně závažnou operaci s očima, on se tomu brání a mně v podstatě celý film trvá, abych pochopil proč,“ popisuje vzájemný vztah Trojan.

Jeho ženu, která také tchánovo chování nechápe, hraje Lenka Vlasáková. Jednu z větších rolí – sestru v domově seniorů – si pak střihla Taťjana Medvecká. Ale i v epizodních rolích se objeví známí herci, kteří často kývli jen na jeden natáčecí den nebo pár vět ve Strachově novém titulu. Diváci se tak setkají s Jiřinou Jiráskovou, Viktorem Preissem, Josefem Somrem, Oldřichem Navrátilem, Martinem Stropnickým nebo Radkem Holubem.

Natáčení probíhalo v Praze a v jižních a západních Čechách. Za kamerou stál Martin Šec. Do kina budou moci diváci na hořkou komedii Vrásky z lásky zajít od 12. dubna.