Kurtizány, Atari a Hentai pořádají rockové žně

Praha - Rockové Kurtizány z 25. Avenue dospěly k názoru, že hrát samotné už je nebaví. Členové vyleštili kytary, nastáhli nové struny a oslovili dvě spřízněné kapely Atari Terror a Hentai Corporation ke společnému koncertu, který proběhne v úterý 22. května. Organizátoři slibují, že to bude „masakr“.

Obě zmíněné „doplňkové“ formace patří ke špičce tamní tvrdé klubové scény. Kurtizány podle informací na webových stránkách malé Lucerny chystají i křest nové desky. Nikdo z vystupujících tuto domněnku ale nepotvrdil. I přesto snad tedy publikum uslyší nějaké nové skladby.

Music Bar se podrobí testu stability - klub se bude jistě otřásat v základech, protože ani jedna z těchto tří formací rozhodně nehraje slabou polívčičku. Vrcholem večera by měla být kolektivně odehraná skladba, respektive „jedna z nejlegendárnějších rockových hymen, které byly kdy složeny“. O co půjde, se ale návštěvníci přirozeně dozví až na místě.

Fanoušci se mohou těšit i na společný song Atari Terror a Hentai Corporation No More Love, který mohou najít na desce Part 3: Final Warning prvně zmíněných. Ti, kteří propásli její křest a ještě neměli tu čest slyšet Final Warning naživo, si to tentokrát mohou vynahradit.

Za mikrofon Kurtizán už se tradičně postaví kytarista Tomáš Vartecký. Post frontmana si vyzkoušel už před třemi roky na desce Teorie morfické rezonance, která byla pro Kurtizány pomyslným znovuvzkříšením poté, co od nich odešel zpěvák Simon. Vartecký nedávno dojezdil turné se skupinou Wanastowi Vjecy, a tak se konečně může naplno věnovat své domovské formaci.