Duran Duran nestárnou, ale netáhnou

Praha - Jednu z nejúspěšnějších popových kapel 80. let Duran Duran očekávalo na středečním koncertě v pražské O2 areně jen z poloviny zaplněné hlediště. Po sedmi letech přivezli Duran Duran do hlavního města staré hity i písně z aktuálního alba All You Need Is Now.

V roli předkapely koncert zahájila tuzemská elektro-popová skupina Cartonnage. Duran Duran hned na úvod zahráli úplnou novinku Before the Rain doprovázenou dokumentárními záběry z bolševické revoluce v Rusku. Následovalo Planet Earth z eponymního debutu v roce 1981 a také v dalším průběhu koncertu se střídaly nové písně jako Girl Panic!, All You Need Is Now či Safe (In the Heat of the Moment) se starými hity jako The Reflex, A View To A Kill, Notorious nebo Ordinary World.

V některých skladbách se vedle zpěváka Simona Le Bona uplatnila také doprovodná zpěvačka Anne Rossová. Každou píseň doprovázela speciální projekce. V závěru Duran Duran vděčné publikum rozezpívali a roztancovali skladbou Wild Boys, kterou spojili s písní Relax Play známou z repertoáru kapely Frankie Goes to Hollywood. Jako přídavek si posluchači užili známé melodie Girls on Film a Rio.

Na pražský koncert dorazilo podle pořadatelů zhruba 4 000 lidí. „Nechápu, proč přišlo tak málo lidí, takovou skvělou ukázku popu 80. let jen tak neuslyší,“ podotkl jeden z návštěvníků.

Duran Duran vyjeli na světové turné krátce po vydání svého nejnovějšího alba All You Need Is Now loni na jaře. „Všichni jsme chtěli, aby ta nahrávka byla trochu experimentálnější. Chtěli jsme se znovu spojit s fanoušky v prostoru, o kterém si skupina a producent Mark Ronson myslí, že by měl být náš. A to je přesně tenhle typ moderní syntetické, taneční, experimentální, popové hudby,“ uvedl zpěvák Simon Le Bon. Po odehrání několika koncertů v Evropě a Severní Americe přijeli členové kapely na série koncertů v jihovýchodní Asii a Austrálii. Pro velký úspěch se vrátili do Evropy.