Marta Kubišová s oslavami na narozeniny nečeká

Praha - „Nevěřím tomu, že mi bude sedmdesát. Divím se, kam jsem to až dotáhla,“ poznamenala k životnímu jubileu, které oslaví 1. listopadu zpěvačka Marta Kubišová. Narozeninovou oslavu pro své příznivce pořádá ale o dva měsíce dříve - na letní scéně pražského Divadla Ungelt.

Na letní scéně Ungeltu (a vůbec na scéně tohoto divadla) vystupuje Marta Kubišová často. Letošní koncertní program ale bude u příležitosti blížících se narozenin slavnostní. Pěvecké recitály začínají 27. srpna, každý večer se na pódiu objeví se zpěvačkou jiný gratulant. Střídat se bude i hudební doprovod, tedy skupiny Petra Maláska a Karla Štolby.

Popřát Martě Kubišové přijde Věra Špinarová, Petra Janů, Karel Gott či Petr Janda. „Pro mě je fenoménem nejen po stránce hudební, ale i po stránce lidské,“ uvedl o zpěvačce frontman kapely Olympic. Mezi hosty nebude chybět ani dávný kolega Václav Neckář. „Chtěl bych jí popřát zdraví, zdraví a zdraví a aby měla stále dobrý časy,“ prozradil Neckář s předstihem svou narozeninovou gratulaci, do které zakomponoval název svého posledního alba.

Marta Kubišová má narozeninové přání jediné - aby se povedl muzikál, který připravuje společně s Anetou Langerovou. Premiéru bude mít příští rok právě na Letní scéně Ungeltu. Langerová také doplní sestavu hostů narozeninových koncertů; jejich společné vystoupení natočí Česká televize a ze záznamu uvede ve svém podzimním programu. 

Reportáž J. Svobody o koncertech Marty Kubišové (zdroj: ČT24)

Kromě narozeninových recitálů v Praze mohou fanoušci slyšet Martu Kubišovou v srpnu také na Open Air Festivalu Trutnov, který se koná od 16. do 19. srpna. S kapelou Petra Maláska vystoupí  po tvrdých Hawk Eyes a před alternativními belgickými dEUS. Její koncert je podle zakladatele a pořadatele akce Martina Věcheta splátkou „dluhu“ za vystoupení, který se nepodařilo uskutečnit loni na podzim na 75. narozeninách „náčelníka“, tedy Václava Havla.