Konec světa 21. prosince se ruší, oznamují The Tap Tap

Praha – Členové hudební skupiny The Tap Tap z Jedličkova ústavu pokřtili svůj nový videoklip ke skladbě Konec světa – zrušeno. Píseň, v níž herec Tomáš Hanák zpívá „2012 že prej zvonec zazvoní a světa bude konec“, vznikla jako reakce na konec světa, ke kterému má podle mayského kalendáře dojít 21. prosince tohoto roku.

Konec světa se ruší – minimálně v nejnovějším klipu kapely The Tap Tap. Video paroduje xenofobii, špatně pochopená náboženství i cizí symboly. Místo katastrofických vizí chce šířit pozitivní energii. A konci světa zabránit. „Konec světa se zkrátka nekoná, chybí tu takhle velká opona, úplnej konec ještě nebude, to si jen děláš prdel, osude,“ zpívají hudebníci v refrénu písně.

„Rozhodli jsme se udělat si z toho trošku legraci s tím, že si myslíme, že jsme v podstatě teď jediná kapela na světě, která dokáže shromáždit dostatek pozitivní energie, aby k tomu konci světa nedošlo,“ vysvětluje kapelník Šimon Ornest.

„Já čerpám pozitivní energii různě, třeba když koukám na sport nebo z knížek. Ale taky samozřejmě hraním s Tap Tapem,“ dodává člen souboru Ladislav Angelovič.

Vedle koncertování v Česku čeká kapelu koncert v Moskvě. Celosvětový happening proti konci světa pak proběhne 20. prosince 2012.

Z konce světa si The Tap Tap utahují už i ve videoklipu (zdroj: ČT24)