Chick Corea jako hlavní hvězda JazzfestuBrno

Brno - Festival JazzfestBrno bude 10. března v rámci svého preview hostit legendárního jazzmana Chicka Coreu. Čeští fanoušci o jeho kvalitách vědí, a tak není divu, že je jeho vystoupení téměř vyprodáno. Pořadatelé se nyní rozhodli přidat vstupenky na stání. Dvacetinásobný držitel cen Grammy přijede se svou zbrusu novou formací The Vigil.

„Chick Corea je další z řady nejvýznamnějších světových jazzmanů, které náš festival v posledních letech představuje našemu publiku, a velký zájem o jeho koncert nás nesmírně těší. Corea navíc vyráží na turné s novým projektem poprvé. Návštěvníkům koncertu představí nové skladby i fantastické nové či staronové spoluhráče,“ navnadil příchozí umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka.

Chick Corea byl nejúspěšnějším jazzmanem na nedávném vyhlašování cen Grammy, kde zvýšil svůj počet zlatých gramofonů a zaokrouhlil je na rovnou dvacítku.

Do zmíněné kapely si Corea přizval neméně zkušené instrumentalisty. Za bicí usedne Marcus Gilmore, jehož by čeští fanoušci mohli znát z kapel Vijaye Iyera či Stevea Colemana. Role baskytaristy se ujme Hadrien Feraud, který spolupracuje také s  Johnem McLaughlinem. Na saxofon se připojí Coreův oblíbenec Tim Garland a na kytaru nový objev Charles Altura.

JazzfestBrno (4. 4. - 30. 4.)

Návštěvou amerického pianisty však festival nekončí, naopak. Na mezinárodní jazzový festival se sjedou i další formace: Brecker Brothers Band Reunion, Trio of OZ, Rachel Z a Omar Hakim či zástupci vyhlášené newyorské scény - kapely Craig Taborn Trio, Rez Abbasi Trio s hostujícím Rudreshem Mahanthappou, Will Vinson Quartet či Shai Maestro Trio. Po šesti letech na festival opět zavítá Dan Bárta s Robert Balzar Trio.