Lana Del Rey přiveze do Prahy svůj melancholický pop

Praha - Americká mega star uplynulého roku Lana Del Rey přijede už za necelé dva měsíce do Prahy. Ne však do O2 areny, jak by leckdo očekával, ale do Divadla Archa, kde zazpívá 13. dubna. Stane se tak v rámci festivalu Electronic Beats a spolu s retro divou vystoupí také kapela Roosevelt a zpěvačka Karin Park ze Švédska. Lístky v předprodeji stojí 250 Kč, na místě pak 350 Kč.

Lana del Rey ovládla svou druhou deskou Born To Die bez nadsázky půlku světa. O to víc je zarážející fakt, že její písně nejsou rozjuchané „fláky“, nýbrž rozvážný a chvílemi až depresivní pop. Do hudebního showbyznysu naplno vstoupila tesklivou baladou Video Games. Vlastním jménem Elizabeth Grant si svým dubnovým vystoupením navíc odbude českou premiéru.

Festival Electronic Beats se v Česku koná pravidelně od roku 2006. Odstartoval tehdy sérii hudebních vystoupení v pražském Veletržním paláci koncertem The Prodigy, poté následovala například vystoupení kapel Underworld nebo The Orb. Později se tento mezinárodní hudební program prezentoval v klubovém prostředí Lucerna Music Baru, až předloni poprvé zavítal do Divadla Archa.

Kromě koncertů předních současných kapel a hudebních projektů se organizátoři projektu konaného napříč Evropou už od roku 2000 soustředí na propracované vizuální projekce provázející vystoupení jednotlivých interpretů.

Jedni ji nenávidí a druzí milují, neexistuje nic mezi tím. Melancholie, jakou Lana prezentuje, nesedne úplně každému. Mimo muziky některé odpůrce irituje svými kolagenovými rty, vyhraněnými názory a provokacemi. Publikum se může těšit na živé provedení hitů Blue Jeans, National Anthem, Summertime Sadness či Born To Die.

Kromě Lany se na pódiu předvede ještě formace Roosevelt, která kombinuje chill wave s disco popem. Kapela je momentálně hitem v sousedním Německu. Třetím potvrzeným interpretem je pak švédská zpěvačka Karin Park se zálibou v potemnělém elektronickém soundu s prvky industriálu a gotiky, držitelka dvou prestižních ocenění Norwegian Grammy.