Hrrr na ně! Dneska kolečka roztočíme, drahoušku

Praha - Mimo jiné skladbou ušitou na míru fanouškům české fotbalové reprezentace chce publikum v pražské Arše rozparádit skupina The Tap Tap při jedenácté Párty na kolečkách. Benefiční koncert, který spustí za pár minut, bude totiž ve sportovním, hlavně fotbalovém stylu.

"Chceme nejen podpořit naše sportovce, ale také ukázat, že v Čechách je velké množství fanoušků se zdravotním postižením, kteří sice sami sportovat nemohou, ale sportovní dění velmi aktivně sledují a podporují jako diváci a zarytí fandové," vysvětlil kapelník The Tap Tap Šimon Ornest.

Kapela představí pokřiky speciálně připravené pro českou fotbalovou a sportovní reprezantaci a skladbu pro sportovní fandy Hrrr na ně! Některé zažité pokřiky se totiž handicapovaným příznivcůvm sportu nelíbí, třeba už zažité „kdo neskáče, není Čech“. „Protože hodně lidí, kteří chtějí fandit, prostě poskakovat nemůžou,“ připomíná člen The Tap Tap Ladislav Angelovič, co si lidí při skandování často neuvědomují. Zhudebněné pokřiky nabídla kapela k využití české fotbalové reprezentaci i olympijskému výboru.

Kromě toho nebudou samozřejmě chybět aktuální hity jako Ředitel autobusu a hymna proti konci světa Konec světa - zrušeno. The Tap Tap představí i písničky z nově chystané desky Moje volba a v originální choreografii skladbu Balkan Fitness. „Skládá se ze čtyř jednoduchých sdělení ve znakové řeči. A ještě si k tomu zacvičíte,“ prozradil Ornest. Publikum si také může poslechnout Vltavu, kterou The Tap Tap nacvičuje na své vystoupení v rámci festivalu Pražské jaro, a to v originální verzi čistě pro bicí nástroje.

Pozvánka Petra Meškána na koncert The Tap Tap (zdroj: ČT24)

Hosty benefičního koncertu, jehož výtěžek jako vždy je určen na podporu projektu STUDEO, budou Marian Bango, Miloš Vacík, Makbara Trio, Lidová muzika Notičky, DJ Baltazar a ze Španělska do Archy přijede Million Dollar Mercedes.

Večer ale nebude jen o hudbě a sportu. Odvaha, snaha, hrdost a fair play si podle The Tap Tap zaslouží ocenění nejen ve sportu, a proto pěti osobnostem udělí Řád božího mlýna. Letos jej dostanou Karel za fair play při prezidentské volební kampani, fotograf Robert Vano za svobodný projev v umělecké tvorbě, ruská básnířka a překladatelka Natalie Gorbaněvská za příkladnou statečnost, Madeleine Albrightová za přínos demokracii a holandský byznysmen Bessel Kok za podporu Koncertu proti konci světa.