The Tap Tap režírují Koncert za zdravý rozum

Praha – Václavské náměstí se ve středu večer rozezní muzikou handicapovaných hudebníků z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska. Akcí Koncert za zdravý rozum chtějí účinkující dokázat, že handicap pro ně není bariérou. Finanční výtěžek ze show navíc věnují na pomoc obci České Kopisty, kterou postihly letošní záplavy. O den později se s projektem hudebníci přesunou do Bratislavy.

Mezi vystupujícími diváci uvidí třeba českou kapelu studentů a absolventů Jedličkova ústavu The Tap Tap, která už patří mezi hudební stálice. Dále zazpívá slovenský nevidomý pěvec Marián Bango, jenž účinkoval v soutěži Česko-Slovensko má talent, nevidomá zpěvačka z Polska Patrycja Malinowská a zahraje i maďarský nevidomý klavírní virtuóz Mário Jánoki

Za projektem stojí české občanské sdružení TAP a slovenské Abrelo, které chce prostřednictvím hudby přiblížit veřejnosti svět handicapovaných umělců. Ti by měli podle sdružení pracovat a rozvíjet svůj talent i navzdory nepřízni osudu. 

Marián Bango
Zdroj: ČT24/The Tap Tap

„Někteří z nás nemají možnost vidět barvy, slunce, dětský úsměv, přátele a rodinu. Jiní třeba nemohou běhat po kopcích. Všichni ale máme schopnost vidět a poznat svět srdcem a vyjadřovat se hudbou. Naplňuje nás to stejně jako zdravé hudebníky,“ komentovala to mluvčí kapely The Tap Tap Jana Augustinová. Podle ní bude na koncertu pokřtěno jejich nové album Moje volba.