Elton John po třech letech uchvátil Prahu

Praha – Elton John, legenda britské hudební scény, včera úspěšně vyprodal pražskou O2 arenu. Českým fanouškům naservíroval téměř tříhodinovou show, kterou vyšperkoval jak skladbami z nové desky The Diving Board, tak největšími hity své čtyřicetileté kariéry. Ačkoliv je John hvězda první kategorie, koncert odehrál na minimalistické scéně se čtyřmi zpěvačkami a s kapelou v zádech. Jako hosty si šestašedesátiletý hudebník přivezl 2cellos. Přestože v koncertní hale nebylo jediné místo volné, posluchači se ze židlí zvedli až v samém závěru, kdy došlo na Eltonovu zlatou éru, tedy 70. a 80. léta a hity, jako byl I'm still standing.

Zpěvák měl přitom ještě nedávno zdravotní problémy – prodělal totiž operaci slepého střeva a některé z koncertů musely být kvůli tomu dokonce zrušeny. Podle hudebního publicisty Jaroslava Špuláka na něm však zdravotní obtíže nezanechaly žádné následky a neměl problém s kondicí. Většinu skladeb sice proseděl u piána, u leckterých písní však vyskočil a pohyboval se bez sebemenších problémů.

Existuje několik důvodů, proč Elton John svůj nejnovější repertoár upozadil. Podle Špuláka nejezdí zpěvák na turné zase tak často a je si vědom toho, že jeho fanoušci milují hlavně starší písně. Z interpretů však není jediný, kdo se k tomuto uchýlil, řada stálic, jejichž kariéra přesahuje desítky let, se raději vrací do minulosti a předkládá nejstarší hity. Na ně publikum slyší nejvíc a jsou léty prověřené.