Pozor na Prince! Překvapuje nečekanými koncerty

Brusel - Americká hudební hvězda Prince si svérázným způsobem hraje s hudebním průmyslem, neustále produkuje novou hudbu a nečekanými a dlouhými koncerty v menších sálech překvapuje své fanoušky. V bruselském klubu Boutique s kapelou složenou výhradně z hudebnic odehrál tři koncerty během pěti hodin. Podívejte se:

Evropská honba na Princem (zdroj: ČT24)

Prince v poslední době překvapuje své fanoušky neplánovanými koncerty, o kterých informuje až krátce před jejich konáním. V Londýně nedávno odehrál sérii nazvanou Hit-and-run. Fanoušci to však nemají snadné. Musejí pečlivě sledovat internet a rozhlas, poté rychle cestovat a vystát frontu. Zájem umocňuje nízká cena lístků.

Pro mnohé fanoušky tak začala nová aktivita zvaná Princewatch (honba za Princem). Evropské turné pokračuje v Belgii, kde Prince zahrál své slavné skladby Kiss nebo What's My Name. V sobotu vystoupí na vyprodaném koncertě ve vídeňské Stadhalle.

Zpěvák, skladatel, textař, multiinstrumentalista, producent, herec, filmař a kulturní vizionář Prince se mezi hvězdy showbyznysu vyšvihl v roce 1984, kdy přišel do kin snímek Purple Rain. Složil pro něj hudbu, za kterou získal Oscara, a ve filmu si zahrál hlavní roli. V témže roce vydal i stejnojmenné album, které dostalo cenu Grammy. K dalším jeho úspěšným deskám patří například Dirty Mind, Sign 'O' The Times, Black Album, Gold Experience a Musicology. V roce 2004 byl uveden do rokenrolové síně slávy.